Morotskakornas morotskaka



Morotskaka♡

ETT MÅSTE!!

Det är ett brott att baka kakan samma dag som den ska ätas!
Ett måste är att baka kakan MINST en dag innan, gärna två till tre dagar innan!
Skillnaden kan man inte ens beskriva!♡

Recept: 

•Till ca en plåt beroende på tjocklek•

Kakan:
4 dl fint rivna morötter
1,5 dl neutral olja
2 ägg
1,5 dl farinsocker
0,5 dl socker 
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping:
200g mjukt smör
200g philadelphiaost
2 dl siktat florsocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal på en stor (ekologisk) citron

•Ugn 175 grader•

Gör såhär:

•Blanda de rivna morötterna med oljan.
•Blanda ägg, farin, socker, vaniljsocker, salt, kanel och kardemumma i en annan bunke.
•Rör ihop allt och sikta sedan ner vetemjöl och bakpulver.
•Rör allt till en slät smet.
•Smörj formen/formarna du vill använda och fyll.
•Grädda i 25 - 35 minuter tills provstickam är nästan torr.
•Låt den svalna under en bakduk.
•Vispa ihop allt till toppingen ganska  fluffigt och bred ut över kakan när den svalnat.

♡♡♡

På bilderna har jag gjort morötter av vit marsipan som jag färgat med grön karamellfärg och den andra delen med röd och gul karamellfärg♡






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matbloggstoppen
RSS 2.0