Trevånings konfirmationstårta



Recept på bottnarna är från tidningen "Hembakat".


Ett måste är såklart att lägga ihop tårtan någon dag innan!!

(Jag tredubblade receptet för att göra hela trevångingstårtan. Med bottnarnas diameter på 23 cm, 18 cm och 12 cm)


Recept för en botten med 23 cm i diameter:

• 3 ägg, delade i vitor och gulor
• 2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 1/4 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1/2 dl mjölk

♡Fyllning:
Önskad mängd grädde och marsankräm
• Drygt 1 liter jordgubbar

♡Gör såhär:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ned hälften av sockret.
• Vispa äggulorna, vaniljsocker och resten av sockret, i en annan bunke, fluffigt.
• VÄND NER äggulevispet i äggvitevispet. 
• VÄND FÖRSIKTIGT ner siktat vetemjöl och bakpulver.
• VÄND NER mjölken försiktigt.
• Häll i smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
• Låt den kallna och skär i två delar, för att sedan lägga på önskad fyllning.

♡God fyllning:
Bär som jordgubbar,
grädde med vaniljsocker i och marsankräm.

Dekorera dagen då det är dags att servera den!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matbloggstoppen
RSS 2.0