Trevånings konfirmationstårta

Recept på bottnarna är från tidningen "Hembakat".
♡
Ett måste är såklart att lägga ihop tårtan någon dag innan!!
(Jag tredubblade receptet för att göra hela trevångingstårtan. Med bottnarnas diameter på 23 cm, 18 cm och 12 cm)
♡
Recept för en botten med 23 cm i diameter:
• 3 ägg, delade i vitor och gulor
• 2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 1/4 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1/2 dl mjölk
♡Fyllning:
•Önskad mängd grädde och marsankräm
• Drygt 1 liter jordgubbar
♡Gör såhär:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ned hälften av sockret.
• Vispa äggulorna, vaniljsocker och resten av sockret, i en annan bunke, fluffigt.
• VÄND NER äggulevispet i äggvitevispet.
• VÄND FÖRSIKTIGT ner siktat vetemjöl och bakpulver.
• VÄND NER mjölken försiktigt.
• Häll i smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
• Låt den kallna och skär i två delar, för att sedan lägga på önskad fyllning.
♡God fyllning:
Bär som jordgubbar,
grädde med vaniljsocker i och marsankräm.
Dekorera dagen då det är dags att servera den!