Söt midsommartårta

♡Bottnar:
Recept för en botten med 23 cm i diameter:
• 3 ägg, delade i vitor och gulor
• 2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 1/4 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1/2 dl mjölk
♡Gör såhär:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ned hälften av sockret.
• Vispa äggulorna, vaniljsocker och resten av sockret, i en annan bunke, fluffigt.
• VÄND NER äggulevispet i äggvitevispet.
• VÄND FÖRSIKTIGT ner siktat vetemjöl och bakpulver.
• VÄND NER mjölken försiktigt.
• Häll i smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
• Låt den kallna och skär i två delar, för att sedan lägga på önskad fyllning.
♡CitronFyllning:
1 ägg
100g smör
1/2 dl strösocker
1 - 2 ekologiska citroner, saft+skal
1/2 dl vispgrädde
1 st gelatinbland
♡Gör såhär:
• Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
• Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret.
• Knäck i ägget och häll i grädden.
• Lägg i gelatinbladet och låt det smälta.
• Till sist pressar du ur citronsaften och blandar i citronskalet.
• Låt kallna och fyll sedan tårtan.
Fyll gärna med citronfyllningen, jordgubbar och grädde med vanilj i♡
Ca 1,5 l jordgubbar och ca 80 fingers gick det åt♡